rss

Tarayınızda RSS Okuyucu yüklü ise,
Site haber akışımıza üye olabilirsiniz.

22 Mart 2023

Bugün Günlük Ziyaret: 2.696 (2.466)

Toplam Ziyaret: 25.981.612 (23.890.181)

Mersin Tercüman Gazetesi sizlerle büyümeye devam ediyor. İlginize teşekkür ederiz…
05 Mart 2023
Sayı : 984
Bu kayıt toplam
127 kez okundu.
fb sharer

MERSİN'DE 16 OKUL YIKILACAK!

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, depremler nedeniyle başlatılan hasar tespit çalışmaları kapsamında, 16 okulun yıkılması yönünde karar aldıklarını bildirdi.

Mersin'de 16 okul yıkılacak!
1 / 1 )  Görselleri büyük görmek için tıklayınız.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından görevlendirildiği Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki çalışmalarını tamamlayarak kente dönen Pehlivan, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, kentteki 1806 araç ve 3 bin 922 personelle deprem bölgelerindeki çalışmalara destek verdiklerini belirtti.

Mersin'in, afet bölgelerindeki yaralıların sevki için de adeta "sağlık üssü" olduğunu vurgulayan Pehlivan, "Depremden etkilenen kentlerden ilimize bugüne kadar 23 bin 294 afetzede gelmiş, sağlık birimlerimiz ve hastanelerimizden hizmet almış. Bunların 21 bin 825'i tedavileri tamamlanarak taburcu edilmiş." dedi.

Pehlivan, Mersin'in afet bölgelerinden etkilenen vatandaşların ilk duraklarından birisi olduğuna dikkati çekti.

Tahliyelerin ardından hızlı bir planlama yaparak depremzedelerin kentte ağırlanmaya başlandığını, 10 bin 290 depremzedenin Gençlik ve Spor Bakanlığı, 1221 depremzedenin de özel yurtlarda barındırıldığını belirten Pehlivan, şöyle devam etti:

"Otel, motel ve benzeri işletmelerde de 43 bin 840 vatandaşımızı barındırıyoruz. Kurum kuruluş, oteller, yurtlar ve belediyelerin tesislerinde ağırladığımız depremzede sayımız 62 bin 184. Bir de evlerde kalanlar var. Tespitlerimiz, bize depremzede olarak kayıt yaptıran 97 bin 405 depremzedemiz bulunuyor.

Şu anda ilimizde resmi kayıtlarımıza göre 164 bin 845 afetzede barınıyor. Akla hemen 'Bu resmi kayıtların ötesinde elimizde bulunan yok mudur?' sorusu gelebilir. Bununla ilgili arkadaşlarımızdan tekrar bir çalışma istedim. İlimiz zaten normal şartlarda belli aylardan itibaren yazlıklar gibi benzeri yerlere göç veya nüfus alan bir konumdaydı. Deprem bunu öne almış gibi de gözüküyor."

Pehlivan, Aile ve Sosyal Hizmetler ile Gençlik ve Spor müdürlüklerince kentteki 70 bin 30 depremzedeye psikososyal destek sağlandığını anlattı.

Deprem bölgelerinden kente 18 bin 801 öğrencinin nakil olarak geldiğini belirten Pehlivan, çocukların eğitim hayatlarının aksamadan süreceğini dile getirdi.

Depremlerin ardından vatandaşların talebiyle kentteki yapılarda hasar tespit çalışması başlatıldığını bildiren Pehlivan, "Bugüne kadar vatandaşlarımız tarafından ulaştırılan başvurularla 3 bin 95 binada hasar tespit çalışması yapıldı. 21 bina orta, 244 bina az hasarlı, 2 bin 830 bina ise hasarsız olarak tespit edildi. Bu konuda arkadaşlarımızın sahadaki çalışmaları devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Pehlivan, kentteki okulların da deprem nedeniyle incelediğini dile getirerek, "Okulların deprem etkilenip etkilenmediği önemliydi. Çocuklarımızı riske etmeyecek şekilde arkadaşlarımız okullarımızın fiziki şartlarıyla ilgili tespitler yaptılar. 453 okulumuzun tamamına yakınında hasat tespit çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalar neticesinde 59 okulumuzu boşalttık. 16 okulumuzda ilgili yıkım kararı aldık." diye konuştu.

Mersin'de "Evim Yuvan Olsun" seferberliğine 87 kişinin katkı sağladığını ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti:

"İlimizde kiraların orantısız ve gerçekten kabul edilemez bir şekilde arttığını üzülerek takip ediyoruz. Böyle dar zamanda böyle kampanyalar (Evim Yuvan Olsun) varken bir yandan 2-3 katına kiraların çıkması meselesi, hepimizi her şeyden önce vicdanen rahatsız ediyor.

Sadece telkin ederek değil, gerek Ticaret Müdürlüğümüz, gerekse vergi dairemiz ve ilgili birimlerimiz şu anda alanda tarama çalışması yapıyor. Bu konuda tespit yapılması durumunda gerekli hem idari hem de adli işlemler yapılmak üzere başsavcılıklara başvurulacak."



Son Haberler:
_assets/fotograflar

'Güvenli ekonomi bölgeleri şart'

_assets/fotograflar

Seçer, "Türkiye değişim istiyor"

_assets/fotograflar

Vali Pehlivan, "Öğrencilerimizi mağdur etmeyeceğiz"

_assets/fotograflar

İşçilere yüzde 30 zam

_assets/fotograflar

Proje ile 5 bin aileye ulaşıldı

_assets/fotograflar

Tarhan, hasarlı binalarla ilgili bilgilendirme yaptı

_assets/fotograflar

Hataylı üreticilere büyük destek

_assets/fotograflar

Ata'mızın Mersin'e gelişinin 100.yıldönümü

_assets/fotograflar

Üreticilere toprak analiz cihazı

close Mersin'de 16 okul yıkılacak!
Mersin'de 16 okul yıkılacak!
Mersin Tercüman.   Haftalık Yerel Siyasi Gazete.   Web Sitemiz'de bulunan hiçbir malzeme yeniden yayınlanmak amacı ile kullanılamaz. Copyright© Mersin Tercüman 2005, tüm hakları saklıdır.   mersin@mersintercuman.com
BİZE ULAŞIN
E-posta
 : 
Telefon
 : 
+90(506) 443 37 30
Adres
 : 
Kiremithane Mahallesi, İstiklal Caddesi, Atlas Apt. No:87 Kat:1 No:4 Akdeniz / Mersin
(Özgür Çocuk Parkı yanı - Atlıhan Oteli karşısı)
 
 
ARŞİV
Sayfa başı kayıt adedi: