rss

Tarayınızda RSS Okuyucu yüklü ise,
Site haber akışımıza üye olabilirsiniz.

22 Mart 2023

Bugün Günlük Ziyaret: 2.905 (2.673)

Toplam Ziyaret: 25.981.821 (23.890.388)

Mersin Tercüman Gazetesi sizlerle büyümeye devam ediyor. İlginize teşekkür ederiz…
22 Ocak 2023
Sayı : 978
Bu kayıt toplam
272 kez okundu.
fb sharer

"1.ENERJİ GÜNLERİ" FARKINDALIK YARATTI

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından Enerji Verimliliği Haftası'nda düzenlenen "Yenişehir'de 1.Enerji Günleri" birbirinden renkli ve eğitici etkinliklerle farkındalık yarattı. Yaşanılabilir ve sürdürülebilir bir dünyaya katkı sunmak yapılan tüm etkinlerin ana temasını oluşturdu.

1 / 1 )  Görselleri büyük görmek için tıklayınız.

"İklim Değişiyor! Biz ne yapabiliriz?" panel ve çalıştayıyla Pazartesi günü başlayan "Yenişehir'de 1.Enerji Günleri" ikinci gününde söyleşi, bilim ve deney atölyeleri, sergi ve enerji temalı oyunlar içeren etkinliklerle devam etti. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sabah saatlerinde başlayan ve gün boyu süren etkinliklere yetişkinlerin yanı sıra 500'ün üzerinde çocuk katıldı.

Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Alkan Alkaya ve Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Dr. Sinan Can çocukların da interaktif bir şekilde dâhil olabildiği çevre ve enerji konulu sunum gerçekleştirerek, katılımcılara sürdürülebilir bir dünya için yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

Söyleşinin ardından Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde bulunan fuaye alanında kurulan stantlarda çocuklar bilimi uygulamaları öğrendi, deneyler yaptı. Enerji temalı renkli ve eğitici oyunlar da oynayan çocuklar, Mersin genelindeki robotik kodlama takımlarının ürettiği robotik araçları da kullanma fırsatı yakalandı.

Katılımcılar "Yenişehir'de 1.Enerji Günleri" kapsamında kurulan ve birbirinden güzel eserlerin sergilendiği geri dönüşüm sergisini de gezdi.Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de stantları tek tek gezerek,etkinlerde çocuklarla bir araya geldi.

Dünyanın sonsuz kaynağının olmadığına dikkat çekerek, "temiz enerjiyi kullanma ve iklim konusunda duyarlı olmak zorundayız" diyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Dünya gün geçtikçe kirleniyor ve insanlar bunun farkında ya da farkında olmadan hayatına devam ediyor.

Dünyanın sonsuz kaynağı yok, temiz enerjiyi kullanma ve iklim konusunda duyarlı olmak zorundayız. Burada birinci vazife yöneticilere düşüyor. Tabi ki bu temelde bir eğitim meselesi yani mutlaka bir eğitim sorunu. Bu ülkemizde maalesef geç ele alınmış bir konu. Ekoloji altı temel ilkemizden bir tanesi ve biz Yenişehir'imizde üzerimize düşeni yapmak istiyoruz ve yapıyoruz.

Türkiye'nin alanında uzman bilim insanlarını dün buraya getirdik, çevre ile ilgili yaptığımız bir yazılımı tanıttık. Bu yazılım Türkiye'de ilktir ve devamı da geliyor. Yenişehir Belediye Meclisi'mizden çıkan bir kararla 17 personelimiz kendi işlerini yapmak kaydıyla doktora ve yüksek lisans yaparak ARGE Birimimizin gerçekleştirdiği bir çevre programı üzerinde çalışıyorlar her biri ayrı bir alan üzerinde çalışıyor ve oradaki çıktıları bir puzzle gibi birleştirerek bir sonuca gitmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Özellikle çocuklara temiz çevre bilincini aşılamak amacıyla eğitim faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Başkan Özyiğit, "Bugün burada okullarımızda yapılan çevre temalı çalışmaları ve geleceğin bilim insanlarını aslında görüyoruz. Üreten, robotik kodlamadan diğer alanlara kadar bilimi ve teknolojiyi çok iyi kullanmayı da şimdiden beceren çocuklarımızı bir araya getirdik. Onlarda yaptıkları projeleri bizlerle ve diğer arkadaşlarıyla paylaştılar kendilerini kutluyorum.

Bu devam edecek bir çalışma. '1.Enerji Günleri' dedik. 2 gündür çalışmalarımız sürdü ve bu son olmayacak, belli aralıklarla çevre bilinci aşılamak adına devam edecek. Perşembe günü tiyatro oyunumuz var. Geçtiğimiz yıl 5 binin üzerindeki çocuk bu oyunumuzu izlemek suretiyle çevre bilincini yakaladı.

Eğitim sadece ders sırasında bir şey anlatmakla olmuyor, yaşamımızın her alanı eğitim. Tiyatral faaliyetler de çok önemli bir eğitim aracı. Bu çevre haftasında biz de dolu dolu bir süreç yaşıyoruz. Çocuklarımızın eğitimine özellikle önem veriyoruz." dedi.



Son Haberler:
_assets/fotograflar

'Güvenli ekonomi bölgeleri şart'

_assets/fotograflar

Seçer, "Türkiye değişim istiyor"

_assets/fotograflar

Vali Pehlivan, "Öğrencilerimizi mağdur etmeyeceğiz"

_assets/fotograflar

İşçilere yüzde 30 zam

_assets/fotograflar

Proje ile 5 bin aileye ulaşıldı

_assets/fotograflar

Tarhan, hasarlı binalarla ilgili bilgilendirme yaptı

_assets/fotograflar

Hataylı üreticilere büyük destek

_assets/fotograflar

Ata'mızın Mersin'e gelişinin 100.yıldönümü

_assets/fotograflar

Üreticilere toprak analiz cihazı

close "1.Enerji Günleri" farkındalık yarattı
"1.Enerji Günleri" farkındalık yarattı
Mersin Tercüman.   Haftalık Yerel Siyasi Gazete.   Web Sitemiz'de bulunan hiçbir malzeme yeniden yayınlanmak amacı ile kullanılamaz. Copyright© Mersin Tercüman 2005, tüm hakları saklıdır.   mersin@mersintercuman.com
BİZE ULAŞIN
E-posta
 : 
Telefon
 : 
+90(506) 443 37 30
Adres
 : 
Kiremithane Mahallesi, İstiklal Caddesi, Atlas Apt. No:87 Kat:1 No:4 Akdeniz / Mersin
(Özgür Çocuk Parkı yanı - Atlıhan Oteli karşısı)
 
 
ARŞİV
Sayfa başı kayıt adedi: